maanantai 1. maaliskuuta 2010

Ihania ääniä

Kävin äsken pihalla laittamassa Pikkuveljelle tutin, kun se kitisi vaunuissa. Hytkyttelin  sitä uudelleen uneen hetken, ja mietin miten mukavaa on kun tarkenee seisoskella portaalla hetken ilman tumppuja ja pipoa, pelkissä kotihousuissa ja toppatakissa. Jalassa pinkit crocks-kopiot, ne kun ovat ehkä parhaat kengät kun pitää jatkuvasti seisoskella ulkona vaunuja hytkyttämässä. Nopeat tuikata jalkaan ja solukumi eristää mukavasti ettei varpaita palele. Tosi kotiäidin haute couturea... 

Meillä on melko hiljaista täällä, vain yksi hiljainen autoliikennetie menee talon päädyssä, ja rupesin oikein kuuntelemaan. Kuulin ehkä maailman mukavimpia ääniä tähän aikaan vuodesta: räystäältä tippuva vesi sanoi tip-tip-tip ja pikkulinnut puissa tiii, titityy, tiir. En tiedä muita lintuja äänestä kuin talitintin, peipon ja harakan, niin että ainakin talitinttejä siellä oli. Ehkä jotain muitakin.

Lämpömittari näyttää maaliskuun ensimmäisen kunniaksi +1 astetta ja ulkona tuoksuu ihan sulavalta lumelta. Josko se kesäkin tulisi tänä vuonna? Vaikka säätiedotus näyttää kiristyvää pakkasta loppuviikolle, alan suunnitella kesän istutuksia nyt. Ainakin auringonkukkaa, se pärjää tuolla takapihalla vaikka tulisi aurinkoista ja kuumaa. Ja jotain köynnöstävää, ehkä hajuhernettä. Suunnitelmia, suunnitelmia... 

2 kommenttia:

  1. Tulin kurkistelemaan ja hih, huvitti tuo kotiäidin haute couture ;D Nimim. meilläkin vilahtelee noi punaiset Crocs-kopiot ;) Ne vaan toimii kun muksun kanssa pitää puuhastella.

    Lämmintä ja keväistä maaliskuuta, kyllä se kesäkin tulee - toivottavasti jo äitienpäivänä nurmi vihertää eikä ole lunta :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun piipahdit, hauska että muillakin on samanlaista huippumuotia yllään :)

    VastaaPoista