keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Tuli vähän pidettyä taukoa. No, ollaan päästy paremmalle puolelle talvea ja silleen, ja tulihan tällä viikolla seitsemän yhteistä vuotta täyteen tuon huushollin toisen aikuisen kanssa, joten onhan tässä kosolti hyviä syitä palata takaisin astialle.

Joulu meni niin kuin joulut menee, en saanut hermoromahdusta sentään vaikka anoppilassa oltiin viikko(!) mutta ipanat sai ihan liikaa lahjoja. Oli ne ihan fiksuja kuitenkin, puisia pelejä ja Brio-junarata, Legoja ja vaatteita. Yksi nukke, yhdet nukenvaunut ja kasa nukketarvikkeita, muovinen potkumopo. Ei mitään turhaa krääsää tai rumaketta sentään. Ja vain yksi Hello Kitty-vaatesetti, se tuli ei-ihan-täysivaltaiselta siskoltani, joten annetaan anteeksi. Sitä paitsi se oli hyvän värinen, kirkkaanpunainen tunika ja mustat housut, kullanvärinen printti housuissa ja musta paidassa. Ei pinkkiä, joten menköön nyt.

Lastentarvikkeissa meillä on käynyt kato, olen viikossa myynyt pois turvakaukalon telakoineen, matkarattaat, hoitotason ja yhdistelmävaunut. Hyppykiikku lähtee huomenna, joten jäljelle jää iso kasa pieneksijääneitä vaatteita ja jotain sekalaista tavaraa. Isoimmista ollaan päästy eroon, jee ja liputus. Ahdisti pitää niitä tuolla jemmassa, meillä on huonosti varastotilaa ja sekin pääosin kylmää (ulkovarasto). Ei siis enempää pikkujalkoja tepsuttamaan tähän talouteen, jos siihen "iltatähteen" sorrutaan joskus niin ostetaan sitten uutta. Tai käytettyä. Mutta ei säästetä noita vanhoja. Onhan meillä vielä tuplarattaat, mutta eipä niillekään enää juuri käyttöä ole, neiti kävelee mieluummin tai istuu pulkassa näin talvella. Ja yhdet tavalliset rattaat löytyy, niistä en luovu vielä hetkeen, hankin vain ehkä seisomalaudan kesäksi tuota Isosiskoa varten. Näillä keleillä pulkka on helpompi kapine.

Ja koska talvi on tosiaan tällä mallilla, on myös ihottuma herennyt ihanhirveänkamalaksi. Atoopikko ja talvi on huono yhdistelmä, varsinkin kun joutuu hikipäässä pukemaan lapsia ja työntämään rattaita ulkona. Kutiti kutiti, kuten Isosisko sanoo kun oikein kutittaa. Hankin 50mikrogramman D-vitamiinia, otetaan nyt hevoskuuri sitä kesään asti, velipoika ja isä väittävät että se auttaa ihottumaan. Lievempi ja pahempi atoopikko kun niin sanoo, niin pakko kokeilla. Keksin myös vahingossa miten estän itseäni raapimasta itseäni verille: lakkaan kynnet. Hämmästyttävää kyllä yksi kerros kynsilakkaa tuntuu paksuntavan kynttä niin, ettei sillä saa enää ihoa niin helposti rikki. Halpa konsti, halvempi kuin paljon kehuttu rakennekynnet. Nekin kuulemma auttavat raapimiseen kun kynsi paksunee ja pyöristyy. Olen niin harvoin lakannut kynsiäni etten ole tajunnut miten se vaikuttaa. Oppia ikä ja elämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti