maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kakkua!

Meillä oli tässä taannoin Isosiskon 6v. syntymäpäivät. Kysyin hyvissä ajoin lapselta, että millaisen kakun se haluaisi. Speksit olivat selvät:
1. Sokerimassaa päällysteeksi.
2. Kakun pitää olla "pinkki, kaksikerroksinen prinsessakakku".

Hommahan olisi ollut helppo kuin mikä, jos kakun olisi saanut päällystää kermavaahdolla. Ei muuta kuin kakkukuva prinsessa-aiheella ja vot. Tosin silloin siitä ei olisi tullut kaksikerroksista, mutta koska se kaatui omaan mahdottomuuteensa jo heti kättelyssä (lapsi inhoaa maitotuotteita ja oli onnensa kukkuloilla kun sai kaverin synttäreillä sokerimassakuorrutettua kakkua) niin se siitä. Onneksi on netti, Google ja Pinterest. Hieman hirvitti koska en ole koskaan käyttänyt sokerimassaa yhtään mihinkään, ainoastaan vähän marsipaania ja sitäkin yleensä valmiiksi kaulittuna levynä (kiitos ruotsalaisten prinsesstårtainnostus, ja Haparandan Coop Extra!) josta olen leikannut halutun kokoisen ympyrän tai jonka olen läimäissyt kakun päälle siltään.

Löysin kakunrakennusohjeita ja muita käypiä vinkkejä sekä tukuttain ideakuvia. Tein isomman ja pienemmän sokerikakkupohjan, pienensin pienempää vielä sen verran että se oli säällisen kokoinen isompaan verrattuna. Täytin kakut sipaisulla sitruunatahnaa (Lemon Curd) ja jonkinlaisella tuorejuusto-kermavaahto-suklaa-yhdistelmällä. Aamulla päällystin isomman kakun kaulitulla pinkillä sokerimassalla, leikkasin kakkupahvista pienen kakun kokoisen ympyrän ja laitoin sen pikkukakun pohjaksi suoraan sokerimassan päälle. Sitten vain päällystin pienemmänkin kakun ja nostin sen ison kakun päälle. Lopuksi askartelin valkoisesta massasta koristeet erilaisilla leikkureilla. Ensimmäinen ongelma tuli tässä vaiheessa (vasta!). Ne koristeet eivät aikoneetkaan tarttua kiinni siihen alla olevaan massaan. No, koska vanha kunnon erikeepperi ei tässä tilanteessa voisi pelastaa, enkä jaksanut lähteä googlailemaan, kaivoin kaapista joulusta jääneet sokerikoristetuubit. Se töhnä millä koristellaan piparkakkuja. En jouluna jaksanut askarrella sitä pölysokerisotkua joten ostin lapsille valmista tuubitavaraa kun ne tekivät piparitaloa, ja tuubeissa oli vielä jotain jäljellä. Ei muuta kuin sillä liimaamaan. Sehän toimi!

Kaksikerroksinen, pinkki, prinsessakakku. Check!

Perhoset väritin jollain elintarvikekäyttöön tarkoitetulla pinkillä glitterillä. Ne on painettu sellaisilla leimasinmuoteilla, niin että niihin tulee pintakuvio. En minä tiedä mitä ne ovat nimeltään, joku "cutter" oli myyntinimi... Toim. huom. En siis tosiaankaan ole kondiittori vaan jotain ihan muuta ammatiltani, enkä edes harrasta leipomista joten anteeksi termien väärinkäyttö.

Mikään valtava kakku ei ole kyseessä, alempi kakku on ehkä 24cm halkaisijaltaan, mutta koska olin epävarma vieraiden määrästä, en uskaltanut tehdä isompaa. Kakusta söi seitsemän aikuista ja epälukuinen määrä lapsia, ja sitä jäikin vielä. Syöjien joukossa oli myös kaksi todellista kakunrakastajaa, joten siihen nähden oikein sopiva koko - olisikohan tuo siis joku 12-15 hengen kakku?
Yläkerroksen leikkaaminen onnnistui oikein hyvin, kun välissä oli kakkupahviympyrä. Kun yläkerros oli syöty, nappasin pahvin pois ja alempi kakku oli edelleen oikein siisti. Pinta ei ollut kärsinyt käytännössä lainkaan, mitä nyt vähän murusia ja pieniä koloja oli.

Seuraava haaste on tehdä Pikkuveljelle viisivuotiskakku ensi kuun alussa. No, se on onneksi paljon helpompi tapaus ja yksi Pinterestistä esittelemäni kuva kuulemma oli oikein hieno ja sellaisen se haluaa. Ajattelin päällystää koko hökötelmän suklaakermavaahdolla (juniori puolestaan rakastaa kermavaahtoa) ja tehdä koristelun kuvan malliin. Pitää vain ostaa joku näppärän kokoinen pikkukuormuri.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti