tiistai 23. kesäkuuta 2015

Päivän saalis

Työkaverini mainitsi taannoin kokeilleensa puhelimeen ladattavaa askelmittarisovellusta. Puheenaiheena kun oli se, miten paljon liikkuvampaa työtä meidän osastolla tehdään jos verrataan moniin muihin, tuotannon puolen hommiin. Olin näppituntumalla sitä mieltä että kyllä sitä aika paljon kävelee, mutta en osannut arvioida liikkuuko sitä kuitenkaan oikeasti niin paljon kuin kuvittelee. Iski faktat pöytään pelkän mutuilun sijaan, kun vinkistä innostuneena menin itsekin lataamaan vastaavan sovelluksen. Kännykkä on yleensä aina housuntaskussa, joten veikkailisin ihan paikkansapitävää dataa tulevan.

Sovellus laskeskelee energiankulutuksen ja kilometrimäärät siihen syötettyjen henkilökohtaisten tietojen perusteella (ikä, sukupuoli, paino, askeleen pituus), ja tilastoja voi seurata reaaliaikaisesti. Tilastot myös kertyvät, joten viikko- ja kuukausiseurantakin onnistuu. Tilastointoilijalle oiva lelu, ja jos kokee saavansa motivaatiota numeroiden tuijottelusta, niin mukava kaveri liikunnan seuraamiseen.

Ja mikä oli tulos? Kyllä sitä muuten liikkuu. Hiljaisenakin päivänä tulee noin 6000-7000 askelta, ja jotkut väittävät ettei askelmittari edes reagoi ihan jokaiseen askeleeseen. Iso osa työpäivän aikana otetuista askelista on myös sellaisia, että nostan tai kannan mukanani jotain - tavaroiden ja laatikoiden paino on välillä 10g-35kg. 
Eilisen päivän saalis oli noin 9500 askelta kun leimasin itseni ulos työpaikalta. Siihen päälle kauppareissu ja saaliina yli 10000 askelta (tuo määrä päivässä kuulemma pitää lääkärin loitolla). Ei ollenkaan huonosti entiseltä sohvaperunalta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti