tiistai 11. heinäkuuta 2006

Kronologisesti käänteisessä järjestyksessä

Kuulin tuossa hetki sitten Zen Cafén uuden singlen Rakastele mua. Kyseisestä singlestä on hieman jupinoita täällä. En oikein päässyt selvyyteen, pidinkö siitä vai en. Toisaalta melodian rallimaisuus viehätti, toisaalta ei. Tuntuu siltä, että nämä radiosoittoon päätyvät kappaleet ovat ko. yhtyeeltä aina samantyyppisiä rallatuksia: Aamuisin; Laiska, tyhmä ja saamaton; Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään jne.
Olisi mukava, jos noinkin osaavalta ja monipuoliselta poppoolta soitettaisiin vaihteeksi jotain vähän hitaampaa, pohdiskelevaa, eikä radioyleisölle luotaisi kuvaa hupaisten rallien vääntäjistä; muunkinlaisia kappaleita kun löytyy.

--

Meillä alkoi tänään kylppäriremontti. Sedät kävivät aamutuimaan irrottamassa vessasta pytyn ja lavuaarin putken, sitten toinen repi lattiamatot pois ja antoi avaimen, että vessaan ja suihkuun saa sitten juosta alakerran saunatiloihin. Kuusi kerrosta.
Ylihuomisesta kuulemma tulee hirmuinen piikkaus- ja jyrsintäpäivä, joten taidan suosiolla livistää kaupungille. Voisin mennä vaikka pääkirjastoon ihmettelemään, en ole sinne asti vielä koskaan päässyt.

--

Viime yönä jollakin pimahti auton varashälytin tuossa parkkipaikalla. Puoli kolmelta aamuyöllä. Krääh. Se mokoma piipitti viiden minuutin välein, ja kuulostaa piipittävän edelleen. Helteen takia on pakko nukkua ikkunat auki, joten siihenhän sitten heräsi. Keräsin petivaatteet, suljin kaikki ikkunat parkkialueen puolelta, suljin sen puolen huoneiden ovet, naksautin sohvan sängyksi ja nukuin siinä. Ihana hiljaisuus. Ihana sohva, josta tulee sänky yhdellä niksautuksella, kun nostaa istuinosaa ylös niin että mekanismi sanoo naksnaks ja päästää sen takaisin alas, jolloin selkänoja on mennyt tasoksi istuinosan kanssa. Sängynvaihto onnistuu vaikka keskellä yötä.

Sileesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti