keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Pakkaa tavaroita - jälleen kerran

Uusi asunto varmistui eilen. Tiedossa on 83,5 neliötä rivitalosta, naurettavan halpaan hintaan ainakin jos nykyiseen vertaa; satasen halvempi kuukausivuokra - ja vesi sisältyy hintaan. Neliövuokra melkein puolittuu - tosin ei asuntokaan ole näin priima mutta siinä on sentään kolme huonetta, keittiö ja sauna. Ja vaatehuone. Ja bonuksena erillinen wc ja kylpyhuone ilman wc:tä. Mahtavaa. Minä sitten inhoan vessaa jossa käydään myös suihkussa (märät lattiat, se kostea höyry - ja aina se on varattu kun pitäisi päästä joko suihkuun tai vessaan). Otimme asunnon käytännössä sitä näkemättä, sen verran hankala olisi ollut lähteä 150km päähän katsastamaan kun päätös piti tehdä alle vuorokaudessa siitä kun ensimmäinen tieto vapaasta asunnosta tuli. Onneksi sukulaisia voi nakittaa tällaisiin tehtäviin, joten ihan sokkona valintaa ei tarvinnut tehdä. Äitini, jolla on kiitettävän samanlaiset käsitykset hyvästä ja huonosta asunnosta, kävi tarkistamassa asunnon kunnon ja totesi, että asteikolla 1-10 se asettuu noin 7 paikkeille. Riittää meille. Varsinkin kun asuntoa näyttämässä ollut kunnan talonmies totesi, että tämä on parhaasta päästä näitä vanhempia asuntoja. 30 vuotta kyseissä tehtävissä antanee jonkinlaisen kuvan talojen tasosta...
Muutamme siis kotipaikkakunnalleni ainakin joksikin aikaa. Parempi jumittaa siellä kuin täällä, sieltä on lyhyemmät matkat kummankin sukulaisiin ja kavereihin ja lastenhoitoapua tarjolla. Lisäksi se on 8000 asukkaan kaupunki, eli tuplasti sen kokoinen mitä tämä kunta. Ei meitä täällä mikään pidä, ei ole töitä edes lähialueilla. 
Edessä oleva muutto hieman hirvittää. Muuttoveteraaneja kyllä olemme, mutta koskaan aikaisemmin kuvioissa ei ole ollut pikkuipanaa. Täytyy yrittää järjestää lastenhoitaja muuton ajaksi. Lisäksi pitäisi saada lisää kuljetuskapasiteettia, sen verran on kalusteita ja muuta tavaraa taas kertynyt. Omasta takaa löytyy vetokoukullinen Hiace, ja isä saisi työpaikalta polttoainekulujen hinnalla vanhan Transitin. Vielä jos jostain saisi isohkon koppikärryn/-trailerin lainaan, niin eiköhän menisi kerta-ajolla tämä romumäärä. Velipoika jo alustavasti lupaili itseään kantoavuksi, allekirjoittanut kun ei enää kovin raskaita uskalla nostella. Tässä on sentään jo 28. viikko menossa, ja muuton ollessa käynnissä taitaa olla jo 31. viikko.
Mutta mistä nykyään saa enää pahvilaatikoita tavaroiden pakkaamiseen? Paikallisissa ruokakaupoissa kun tarjolla on enimmäkseen kurkkulaatikkoa, josta ei paljon hyödy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti