lauantai 17. lokakuuta 2009

Näyttää talvelta

Eilen rupesi satamaan lunta joskus iltapäivällä. Tänä aamuna sitä on viitisen senttiä, ja kaikki näyttää tosi oudolta. Ei tuo kyllä tule pysymään, postilaatikolta aamun lehteä hakiessa huomasin että suvilunta se on ja koivun oksilta tippuu vesipisaroita. Ilma oli kalsean kostea, ei tarjennut nollakelistä huolimatta hytkyttää vaunuja ilman toppatakkia. Pakko kai se tuo talvi on lusia ennen kevättä.

Olen vähän väsynyt. Yöunien määrä jää nykyään noin viiteen tuntiin, huonona yönä neljään. Huonoja on enemmän kuin hyviä. Päivät tuntuvat niin pitkiltä, kun herää neljältä ja seuraavan kerran pääsee nukkumaan illalla kymmenen jälkeen. Etenkin ihmisestä, joka tarvitsee kahdeksan tuntia yöunta jotta kykenee mihinkään. Ja nyt pitää kyetä kaikkeen kahden pienen kanssa. Onneksi M on tietyiltä osin helpompi lapsi kuin V saman ikäisenä - nukkuu vaunuissa ulkona pitkät pätkät ilman hyssyttelyjä. Joskus joutuu käydä laittamassa tutin suuhun ja hetken hyssyttää, mutta muuten nukkuu. En jaksaisi jos pitäisi vielä sylissä nukuttaa, tai tainnuttaa syöttämällä. Nyt nukahtaa unille ilman mitään vippaskonsteja - päiväunille vaunuihin ja yöunille omaan sänkyynsä. Tutti riittää, ja yötä varten kapalointi. Teen kaikkeni jotta niin jatkuisi.

En käsitä miten jotkut saman ikäisten lasten äidit ehtivät myös harrastaa - ja blogata harrastuksestaan ja elämästään. Onko niillä mies kotona vai miten? Minulla menee aika tasan tarkkaan kotitöihin - nyt on hetki vapaata kun M nukkuu ja V on isänsä kanssa reissussa. Muulloin en edes kuvittele ehtiväni mitään, kun ensin olen klo 6-17 välisen ajan yksin lasten kanssa ja sen jälkeen pitää hoitaa kauppa-asioita ja kotiasioita - pyykkejä on turha yrittää lajitella kun V on hereillä. Ja nukkuakin pitäisi. Onko joillain ihmisillä enemmän tunteja vuorokaudessa vai miten ne sen tekee?
(Näköjään olen niin väsynyt etten enää osaa kunnolla kirjoittaa näppiksellä. Virheitä tulee enemmän kuin ehdin korjata.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti