sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Iso tyttö

Perjantaina panin rahaa menemään ihan surutta. Ostin Isosiskolle erinäisiä juttuja, kuten kassillisen vaatteita, yhdet kengät, sängyn ja siihen patjan. Hirmuisesta shoppailusta köyhdyin 15€ ja mies 30€. Ei puutu yhtään nollaa. Koko setti kustansi 45€, eläköön kierrätys! Tuttavalta siirtyi meille vaatteita tuolla 15€:lla, sisältäen myös yhden parin vähänpidettyjä kesäkenkiä. Olin jo siihen erinomaisen tyytyväinen, kengät kun yksistään olivat tuollaisen 25-30€ hintahaarukassa kun vastaavia typsylle kesäksi katselin, ja jätin ostamatta kun en raaskinut. 

Iltasella olin sitten lähdössä tytön kanssa mummulaan, kun vastapäinen naapuri tupakalla ollessaan kysäisi, tarvitsemmeko kenties rattaita; heillä kun olisi ylimääräiset. Ei ollut meillä tarvetta, mutta lupasin kysäistä tuttavilta josko joku tarvitsisi. Mies kysyi sitten, tiedänkö ketään jatkettavan lastensängyn tarvitsijaa, kun heillä olisi niitäkin kaksin kappalein ylimääräisenä. Totesin että meillä olisi tarvetta, jos on pieni ja siro sänky. Yksi jatkosänky meillä kyllä on varastossa, ihan uutena ostettu kun oli vain 50€, mutta se on jotenkin iso ja klohmu ja enempi poikien sänky (LEGO-sänky), joten olen typsylle metsästänyt uutta (eli siis käytettyä), sellaista sirompaa tapausta. Tällä kertaa kysyntä ja tarjonta kohtasivat, ja vartin päästä meillä oli uusi, pieni ja sievä sänky, johon sai myös melkein käyttämättä jääneen patjan mukaan. Katselin huvikseni, että lähes vastaava sänky maksaisi vaikkapa Sotkassa 259€. Plus patja. Erona linkin sänkyyn typsyn sänky on kokovalkoinen, ja siinä päädyissä on kissakaiverrus. Muuten samanlainen.

Lauantaina Isosisko nukkui ensimmäisen kerran uudessa sängyssään niin päivä- kuin yöunetkin, ja hyvin meni. Ei tipahtanut kertaakaan tai lähtenyt vaeltelemaan unissaan, joten totesimme että nyt se on iso tyttö ja Pikkuveli saa periä Isosiskon pinnasängyn. Pikkuveljen sänky oli sellainen kevytrakenteinen ja matalakaiteinen pinnasänky, joka tutisi uhkaavasti kun yli 9kg jäppistä hyppi siellä aamutuimaan. Joskus vähän hirvitti. Uusi sänky ei moisesta menosta säikähdä, sen verran jämäkämpää tekoa on. Varsinkin kiristysliimauksen jälkeen.

Aikakirjoihin merkittäköön täten, että kypsässä 1v:n ja melkein 11kk:n iässä siirtyi Isosisko Isojen Tyttöjen Sänkyyn.

2 kommenttia:

  1. Onnea Isolle Tytölle! Meillä on ollut isojen tyttöjen sänky (ilmainen muuten, kun on mun vanha) koottuna tammikuusta lähtien, ja muutama viikko sitten ostettiin siihen jo patjakin, mut ei vaan olla saatu aikaiseksi yrittää lasta sinne nukkumaan. isojen tyttöjen sänkyyn siirtyminen kun tarkoittaa meillä myös omaan huoneeseen siirtymistä, joka tulee varmaan tarkoittamaan myös unettomia öitä. Pitäis vaan saada aikaan...

    VastaaPoista
  2. Heini: Iso tyttö kiittää :)

    Meillä tyttö on nukkunut omassa huoneessaan jo vuoden, ihan siitä syystä että se narisee unissaan ja häiritsee muiden nukkumista. Lasta ei mikään vaivaa, näkee kai vain unia, mutta kukaan muu ei nuku... Varmaan siksi on mennytkin aika kivuttomasti tämä siirtymä, kun tuo on tottunut nukkumaan yksin ja nukahtamaan itsekseen - öisin joskus tosin joutuu käydä asettamassa takaisin pitkälleen kun pieni unissaan itkeskelee, mutta rauhoittuu tutilla ja unikaverilla.

    Joskus muistaakseni äitini ehdotti, että ensin laitettaisiin lapsi päiväunille uuteen sänkyyn, että saa "harjoitella". Yöt nukkuisi vielä vanhassa sängyssään. Meillä sitten kuitenkin oli kerrasta poikki vaikka tuotakin mietittiin.

    VastaaPoista