keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Sata kirjaa (fifty-sixty)

Olen joskus ottanut sivuprojektiksi tuon "Sata kirjaa" (- ja sitten olet kypsä kuopattavaksi...), joka löytyy tuosta yläreunan otsikoista. Tilanne on tällä hetkellä se, että:
- luettuna on 56kpl
- joskus aloitettuna mutta kesken jääneenä 11kpl ja
- kokonaan aloittamatta 33kpl.
No, kun blogi nyt vietti hiljaiseloa, menin toiveikkaana päivittämään sivua, rinta rottingilla että johannestoki sieltä on tuossa ajassa luettu vaikka mitä. Montako oli? Vastaus: yksi. Tasan yhden olin lukenut listalta, vaikka muuten kuulemma luen koko ajan.

Tälläkin hetkellä kesken on ainakin kolme kirjaa: Leila Meacham - Ruusut, Stephen King - Tukikohta ja F. Scott Fitzgerald - Kultahattu. Mitään kaunokirjallisuuden helmiähän nuo kaksi ensinmainittua eivät ole, vaikka molemmissa on runsaasti sivuja: Ruusut pitää kakkossijaa noin 750 sivun määrällä ja Tukikohta melkein tuplaa sen. Kultahattu on paljon ohuempi, mutta sillä lienee enemmän tunnustettuja kirjallisia ansioita, vaikkei listalta löydykään. (Ensin aioin kirjoittaa että eipä varsinkaan mr. Kingillä ole mitään asiaa moisille listoille, mutta ähäkutti, sieltäpä löytyy kuin löytyykin Hohto.)

Se ainoa luettu kirja oli Sofi Oksanen - Puhdistus. Tätä vauhtia tuo lista ei tule luetuksi vaikka eläisin satavuotiaaksi, jos kahteen vuoteen lukee yhden kirjan... Kävi kyllä mielessä että pitäisi ottaa printti tuosta listasta ja käydä sen kanssa kirjastossa, siten voisi olla jotain mahdollisuuksia että ne listan kirjat joskus tulisi luettua.

Tässäpä onkin hyvä sauma uudelle pakkomielteelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti