sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Tämä menee jo rutiinilla

Uuden asunnon remontin valmistumispäivä varmistui. 16.5. pääsemme muuttamaan mikäli niin haluamme. Haluammehan me; tämä kuumuus ja jatkuva moponpärinä ikkunan alla alkaa jo riittää. Huomenissa vuokrasopimuksen tekoon, sitten irtisanomaan tämä nykyinen. Saa nähdä montako kiinnostunutta tulee katsomaan tätä, edellisten asukkaiden kertoman mukaan katsojia riitti kun tämä viimeksi oli vapautumassa. Nyt ainakin saa todenmukaisen kuvan tämän ominaisuuksista, talvella ei osannut kuvitellakaan tätä lämpöä vaikka asukkaat siitä kertoivatkin. Toppi ja trikoohousut ovat melkein liian kuuma vaatetus näillä "helteillä". Ulkona ehkä +8 astetta.

Odotan muuttoa kuin kuuta nousevaa. En niinkään itse operaatiota vaan sitä uutta asuntoa. Muutto ei silti pahemmin stressaa, se on ainakin kahdeksas noin yhdeksään vuoteen. Pisin aika samassa asunnossa on kaksi vuotta, enkä jaksa uskoa että tämäkään sen pidempi ratkaisu olisi.
Näin monen muuton kouluttamana sitä tietää jo missä järjestyksessä pakata ja siirtää ja purkaa, mitkä ovat ne välttämättömyydet jotka on pakattava niin että ne saa seuraavassa paikassa käsiinsä nopeasti. Osaisikohan sitä elää niin ettei muuttaisi keskimäärin kerran vuodessa?

---

Jälkikasvu on ilmeisesti päättänyt, että on miellyttävämpää oleilla pää ylös- kuin alaspäin. Se ei tee elettäkään kääntyäkseen, vaan päinvastoin tuuppii pienellä päällään kylkiluitani niin että ahdistaa. Kuulemma seuraavaan ultraan (8.5.) mennessä kääntyy jos on kääntyäkseen, veikkaili lääkäri. Sen jälkeen neuvolassa arvelivat että lapsukainen on jo ruvennut laskeutumaan kun kohdunpohjan korkeus oli pudonnut alle keskikäyrän. Noh, ne niiden mittaukset tiedetään. Heti siitä pelottelemaan että ei taida enää kääntyä, ja jos ei käänny niin sitten edessä on suunniteltu sektio. Oikein mukavaa, heti kun entisistä huolenaiheista (muka isokokoinen lapsi) on päästy niin eikös läväistä peliin seurava. Tervemenoa yöunet taas.

2 kommenttia:

 1. Hei! Toivottavasti mukelo kääntyy! Itse olen kokenut hätäsektion sekä alakautta synnytyksen ja täytyy sanoa, että olin paljon kipeämpi alakautta synnytyksen jälkeen kuin sen sektion, vaikka vatsa vedettiinkin auki navasta suoraan alaspäin...Jos synnytysvaihtoehdot pelottaa, synnytyssairaaloissa on pelkopoli, jossa voi käydä keskustelemassa eri synnytystavoista.
  ja jos sulla on tallella mun e-mail, niin laita viestiä, jos haluat tietää jotain ;)
  Onnea muuttoon!

  VastaaPoista
 2. Lissu, kääntymistä toivotaan täällä oikein urakalla. Hassua, että sektio pelottaa enemmän kuin normaali synnytys, enemmänhän se taitaa toisin päin olla. Sektio vain tuntuu niin "luonnottomalta" tavalta hoitaa luonnollinen asia. Yleisestikin kammoan kaikkea lääketieteellistä toimintaa, hyvä sitten ruveta ajattelemaan että menee vielä tavallaan vapaaehtoisesti leikattavaksi. Pelkopoli kuulostaa hyvältä ajatukselta, ehkä kyselen sieltä apua jos päätetään sektiosta.
  Tänään yksi yleislääkäri veikkaili että ei mahtune enää lapsukainen kääntymään, kolmen viikon sisällä selviää yritetäänkö kääntöä vai meneekö suoraan sektiotapaukseksi.
  Jännitystä riittää viime metreille saakka :)
  S-posti on tallessa :)

  VastaaPoista