tiistai 7. joulukuuta 2010

6. Minun päiväni

Tämä tulee nyt myöhässä, kun en jaksanut enää iltayöstä ruveta naputtelemaan eilen.

Heräsin aamulla vähän kahdeksan jälkeen ihan itsekseni, koska olimme anoppilassa niin lapset eivät herättäneet - meillä on sellainen diili että kun käydään siellä noin kerran-pari kuussa, niin anoppi hoivaa muksuja visiitin ajan ja me saadaan miehen kanssa hitusen lepoa ja omaa aikaa.
Heräämisen jälkeen puin, sitten kahvia-leipää. Sitten puin puolitoista lasta pihalle isänsä ja mummansa seuraksi ja rupesin lehdenlukuun. Kun lehti oli luettu niin koetin keksiä jotain tekemistä, haahuilin ja putsasit parit kädet* ja vein ne autotalliin lakkaamista varten. Toin ne takaisin kun olivatkin vielä maalinjämissä ja putsasin uudelleen ja vein takaisin. Lakkasin ne ja samalla vahingossa omatkin sormet - muistin sitten jopa putsata spray-pullon suuttimen. Ei se kyllä viimekertaisesta unohduksesta huolimatta ollut mennyt tukkoon, mutta tehdään ohjeen mukaan. Vein kädet sisälle ja pelleilin vähän kuivapastelleilla ja kiiltolakalla.
Sitten oli vähän ruokailua, kahvia ja pakkaamista. Meidän piti lähteä myöhemmin mutta lähdimmekin aiemmin. Istuin 2,5 tuntia autossa, keskustelin miehen kanssa sen työstä ja huvitin takapenkkiläisiä. Onneksi ne ovat tottuneet istumaan autossa, joten viihtyvät ihan hyvin.
Kotona improvisoin ruokaa. Purin tavaroita kasseista. Pesin pyykkiä. Latasin tiskikonetta. Keitin puuroa. Laitoin puhtaita, viime viikolla pestyjä vaatteita kaappeihin. Lastenhoidon delegoin miehelle, mutta osallistuin iltapukemisiin ja nukkumaanmenoihin - sivusilmällä katselin linnanjuhlia.
Kun lapset oli saatu nukkumaan ja ensimmäiset kauhukohtaukset selätetty, nuohosin vielä hetken sohvalla Tuulen viemän "jatko-osan" eli Scarlettin sekä sipsien seurassa. Piti syödä vain muutama kun ne olivat miehen, mutta siinähän niitä meni muutama enemmänkin. Puoli yhdeltätoista yritin nukkumaan. Valvoin pitkälle yli puolenyön ennen kuin nukahdin - minulla on pahat univaikeudet.

Perussettiä.

*Liittyy toisen minän harrasteluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti