maanantai 20. joulukuuta 2010

Kerrasta poikki

Kun kerran se "vie lapsi potalle aina syönnin, unien ja muun silppeen yhteydessä" ei tuottanut minkäänlaista tulosta (lue: ei yhtään kuivaa vaippaa pottahetkien välillä), otin käyttöön astetta kovemmat otteet. Pakkohan tuo Isosisko on saada päiväkuivaksi, ei kenelläkään riitä huumori tähän vaipparalliin. Joten aamulla vaihdoin olohuoneeseen helpommin pestävän maton, puin Isosiskolle pöksyt ja housut ja sanoin, että isot tytöt käy potalla. Kello yhteen mennessä saldona oli muutamat pissit pottaan ja neljät kastuneet housut, joista kahdet ensimmäiset oli tyylipuhdas vahinko. Kolmannet oli silkat hätäpissit koska tyttö säikähti kovaa ääntä. Neljännet tulivat vessan oven eteen kun tyttö oli kiireellä menossa potalle muttei ihan ehtinyt. Päiväunille (jotka lapsi jätti nukkumatta) laitoin sille suosiolla vaipan. Pari pissiä tuli vaippaan, sitten tyttö halusi sen pois ja meni potalle. Sen jälkeen ei ole tullut lisäpyykkiä, joten jotain on ihan selvästi tapahtunut tuolla pienessä päässä. Välillä menee potalle omatoimisesti, välillä pitää sanoa että menepäs nyt, mutta tulosta tulee.
Toivottavasti Isosisko muistaa vielä huomennakin että mitäs varten siellä potalla käytiinkään, minä en aio enää laittaa sille vaippaa muuten kuin päiväunille ja kotoa poistuttaessa. Kotona saa olla ilman vaippaa tästä eteenpäin.

Aika myöhäiseen vaiheeseen jäi tämä pottahomma, jotenkin olin elänyt siinä uskossa ettei lapsi opi potalle jos ei se ensin osaa olla pissimättä vaippaan pottakäyntien välillä, mitä tyttö ei koskaan ole tehnyt. Kiitos taas vaan keskustelupalstat...

3 kommenttia:

  1. :o)

    Laura oppi päiväkuivaksi tossa menneen kesän aikana. Päiväunille laitan vielä vaipan, vaikka se monesti onkin kuiva. Yövaippa sen sijaan on lähes poikkeuksetta likomärkä. Liian monesti menee lakanatkin vaihtoon. (Inhoan pyykkiä ja sen pesemistä).

    Kuivaksi opettelu alkoi meillä niin, että L juoksi kotona ollessaan housutta ja vaipatta. Potta oli olohuoneessa, vessassa ja lastenhuoneessa, sinne mentiin mihin ehti ja missä leikittiin. Muutama vahinko sattui, - occational kakka or pissa on the floor - mutta ei ihmeempiä. Usein neiti vaati kuitenkin saada vaippaa päälleen ja teki asiansa sinne...

    Kun homma alkoi sujua housutta, alettiin kulkea pikkuhousut jalassa. Taas meni hetki aikaa kun meni jakeluun, että jalassa on pikkarit eikä vaippa ja joitakin vahinkoja sattuu. Kauppa-, ulkoilu- ja kyläilyreissulle laitettiin vaippa. Sitten kun tuo reissuvaippa oli aina kuiva, jätettiin se vähitellen pois.

    Nyt meillä siis käytetään vaippaa vain unilla.

    Onneksi mä en harrasta keskustelupalstoja. Muuten varmaan vieläkin taistelisin tuon pottailun kanssa. ;o)

    VastaaPoista
  2. Meillä poju teki pissat pottaan, mutta isoa hätää ei sitten millään. Lopulta otettiin vaan vaippa pois, kerran tuli vahinko lattialle,sitten oppi tekemään kaikki pottaan. Likka oli tosi pitkään päiväkuiva, mutta yöksi piti laittaa vaippa, kun alkoi risomaan jokaöinen pyykinpesu.Aika nopeesti sekin oppi.

    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  3. -S-: Jeps, keskustelupalstat on sielunvihollisesta, erehdyin taannoin etsimään vinkkejä kuivaksiopettamiseen ja tämä siitä tuli... No, opinpahan taas kantapään kautta. Tänään oli osapäivävaippa kun käytiin ulkoilemassa, iltapäivän on tyttö ollut pöksysillään ja näyttäisi edelleen sujuvan pottapisuilu. Pitäkää peukkuja että saataisiin yksi kuivaksi :)

    Lissu: meilläkin tyttö teki pikkupöksyyn numero kakkosen, kysyin sitä siivotessani että mites seuraava kakka, tulisiko se pottaan? Vastaus oli määrätietoinen "Joo!" - saa nyt nähdä kuinka käy, mutta tätä ennen on aina huutanut "ei!" kun on vihjailtu potallemenosta tässä asiassa.

    VastaaPoista